Cei care sunt nevoiți să poarte ochelari mai tot timpul știu prea bine cât de neplăcută este apariția zgârieturilor pe lentile. Zgârieturile pe lentile afectează claritatea vederii, slăbesc sau distrug calitatea antireflexului, fasciculele de lumină fiind dispersate la întâmplare și producând străluciri deranjante. Totodată sunt inestetice și impun înlocuirea lentilelor.
Putem preveni aceste situații neplăcute? Da, în primul rând dacă înțelegem cauzele care duc la deteriorarea lentilelor.
Zgârieturi provocate de curățarea deficitară a lentilelor. Curățarea incorectă a ochelarilor poate cauza zgârieturi pe lentile. Curățarea pe uscat sau cu materiale necorespunzătoare (hartie, tricou) deteriorează în timp lentilele.
Depozitarea inadecvată a ochelarilor atunci când nu sunt purtați constituie o altă cauză majoră a deteriorării lentilelor. Unii purtărori îți așază ochelarii cu lentilele în jos, în contact direct cu mobila. Alții, își lasă ochelarii pe bordul mașinii sau îi pun în buzunar sau în geantă, fără a fi protejați de toc. Acest lucru poate afecta grav lentilele, ochelarii ajungând în contact cu chei, monede sau alte obiecte mici care îi pot deteriora iremediabil.
Cum ne putem păstra lentilele intacte pentru mai mult timp?
În primul rând, pentru a le putea păstra într-o stare cât mai bună, e necesar ca lentilele să aibă anumite proprietați.
De aceea, la achiziționarea unei noi perechi de ochelari, optați pentru lentile cu tratamente superioare împotriva zgârieturilor. Aceste tratamente acționează asemenea unui scut de protecție, suprafața lentilei devenind astfel mai puțin sensibilă la zgârieturile ce pot limita vederea.
Lentilele tratate special antizgârieturi beneficiază de o tehnologie inovativă care combină tratamentul antireflex cu un tratament de durificare extrem de durabil. Tratamentele de top aplicate pe lentile le fac atât de rezistente încât performanțele lor le egalează sau chiar le depășeșc pe cele ale lentilelor din sticlă.
Tratamentele de durificare sunt alcătuite din mai multe straturi ultra-subțiri. Aceste straturi au de îndeplinit următoarele sarcini: mai întâi, materialul de bază primește un tratament de durificare, urmat de diverse tratamente antireflex și la final de stratul de coating. Acest ultim strat etanșează lentilele și creează o suprafață perfect netedă. Ca urmare, murdăria și umezeala sunt pur și simplu respinse de suprafață, iar lentilele rămân curate mai mult timp. Iar când trebuie să fie curățate, acest lucru poate fi realizat mult mai ușor și mai comod.
Lentilele prevăzute cu aceste tratamente prezintă excelente proprietăți antistatice, ceea ce înseamnă că ele se murdăresc mult mai greu și atrag mult mai puțin praf și scame.
În al doilea rând, este esențial să avem grijă să ne depozităm ochelarii întotdeauna în toc, sau, dacă îi lăsăm peste noapte pe noptieră, să ne asigurăm că îi așezăm cu lentilele în sus, fără a intra în contact cu mobila.
În al treilea rând, este foarte important să ne curațăm ochelarii cu o lavetă curată, din microfibră și spray de curățat lentile achiziționat din centre specializate. De asemenea, spălarea cu apă călduță și săpun lichid este un obicei care trebuie să facă parte din rutina zilnică a oricărui purtător de ochelari.
Atunci când armonizăm alegerea lentilelor cu o întreținere corespunzătoare, ne putem bucura cu adevărat de o vedere impecabilă pentru o perioadă mai lungă de timp!
Specialisții OCHIO sunt instruiți pentru a-ți oferi cea mai bună consiliere în alegerea lentilelor și tratamentelor potrivite pentru tine!